Чи варто робити чіп-тюнінг двигуна Nissan Patrol?

Чи варто робити чіп-тюнінг двигуна Nissan Patrol?
Чип тюнинг и доработки двигателя: Чи варто робити чіп-тюнінг двигуна Nissan Patrol?
Nissan Patrol в кузові y61 з дизельними двигунами не відрізняється завидною розгінної динамікою, і багато власників даного авто починають замислюватися про чіп-тюнінгу двигуна, адже це один з найпростіших способів збільшити потужність без будь-яких серйозних доопрацювань. Але у багатьох виникають сумніви: а чи не вплине це на ресурс двигуна, чи не стане він диміти, як зміниться витрата і т.д. Все що я Вам розповім нижче — це мій особистий досвід і моя суб'єктивна думка, велика ймовірність що багато хто думає інакше. Почнемо по порядку. Ставши щасливим володарем Патрол в 61 кузові з 3-х літровим дизелем ZD30, я досить-таки швидко розчарувався в його розгінної динаміці (особливо з огляду на, що до цього у мене була AUDI A6, у якій розгін до 100 км / год не досягав 9 секунд ). Майже відразу я вирішив його «чіпануть». Сказати, що машина змінилася — це нічого не сказати. Машина стала їхати, а не «тягнутися»: мене не випереджали старі «дев'ятки». Але найголовніше — на трасі з'явився хоч якийсь запас, стало не так страшно обганяти інші машини.
Багато хто вважає чіп-тюнінг розлученням: мовляв, якби можна було зняти з двигуна більшу потужність — це зробили б на заводі. Логічно, але не вірно: виробників автомобілів крім потужності двигуна дуже сильно хвилює ще одне питання — це екологічність. Сучасні екологічні вимоги дуже високі, ось і доводиться виробникам «душити» двигун. Тому якщо для Вас захист навколишнього середовища — дуже важливі питання, то «чиповать» свою машину не варто.
Звідки беруться негативні відгуки про чіп-тюнінг?
Багато хто хоче заощадити, і «чипуют» машину десь в підворітті (зате дешево). Тож не дивно, що після цього з'являються негативні відгуки.
Вибираючи майстра або компанію пам'ятайте, що чудес на світі не буває: якщо Вам обіцяють зниження витрати палива і при цьому збільшення потужності — це розлучення. Ще більший розлучення — чудо коробочки, які вставляються куди-небудь в проводку. Якщо Вам цікаво де я чіпований свій Patrol — напишіть в зворотний зв'язок, обов'язково відповім, при необхідності дам контакти. Тут писати не хочу, щоб це не виглядало як реклама. Ну а тепер перейдемо до відповідей на питання.
Як змінитися витрата палива після чип-тюнінгу?
Збільшиться, але не значно. Зате, як я вже говорив раніше, у Вас з'явиться хоч якийсь запас потужності, а це в свою чергу безпеку при обгонах. Хіба Вам шкода грошей за свою безпеку і безпеку своїх рідних і близьких?
Як вплине чіп-тюнінг на ресурс двигуна?
З мого особистого досвіду. Чіп-тюнінг я робив при пробігу 100 000 км. Продав машину я при пробігу 250 000 км. Ніяких нарікань по двигуну за цей час не було, ознак смерті при продажу теж.
Чи буде диміти двигун після чип-тюнінгу?
Димність збільшиться, але зовсім небагато. Наприклад, при різкому старті зі світлофора Ви, можливо побачите мала хмара чорного диму. Пов'язано це з тим, що після чип-тюнінгу, в циліндри подається трохи більше палива, яке не встигає згоріти. Звідси і дим. Але не подумайте, що за Вами буде шлейф як від старого Камаза. Якщо у Вас є ще які-небудь питання — пишіть їх в коментарі, жоден з них не залишимо без уваги.
Ще пара рад тим, хто хоче «чіпануть». По-перше, перш ніж чиповать двигун — усуньте всі інші проблеми. Якщо у Вас, наприклад, вмирає ТНВД, втомлені кільця і, як наслідок, низька компресія — не варто намагатися виправити це чіп-тюнінгом: колишню молодість і спритність мотору це не поверне. Друга порада — пам'ятайте, що гальма у Вас залишаться штатними, а ось навантаження на них зросте. Тому, хоча б, не економте на гальмівних дисках і колодках. В цілому все вищеописане відноситься не тільки до Nissan Patrol, але і до будь-якої іншої машини. Можливо, Вас також зацікавлять статті Nissan Patrol Y61. Брати чи не брати? і Nissan Patrol Y61. Яку модифікацію вибрати. До швидких зустрічей і удачі на дорогах!

0 комментариев

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.